Nazorg
De nazorg is de laatste stap van de behandeling en een belangrijke stap in jouw herstelproces. Dat is best spannend. Je kunt nu zelf in je dagelijks leven toepassen wat je tijdens de behandeling geleerd hebt. Zodat de mentale klachten je niet meer tegenhouden om je leven te leiden zoals jij dat wilt.
Het is belangrijk dat jij aan het einde van je behandeling aangeeft wat je nodig denkt te hebben om je herstel vast te kunnen houden. Samen met je naasten. Laat het je behandelteam weten en bespreek waar je over twijfelt.
Je staat er niet alleen voor
Er zijn verschillende manieren van nazorg na de behandeling. De meeste huisartsen hebben een praktijkondersteuner (POH) ggz. Je kunt een afspraak maken bij deze persoon om vragen te stellen of je situatie te bespreken. Je kunt ook na je behandeling terecht bij de Zelfregiecentra. Daar vind je andere ex-cliënten, cliënten en hulpverleners die je kunnen helpen na je behandeltraject. Hieronder vind je de informatie. Ben je opgenomen geweest, dan maak je kennis met WelThuis.
De meeste huisartsen hebben een praktijkondersteuner (POH) ggz. Je kunt een afspraak maken bij deze persoon om vragen te stellen of je situatie te bespreken. Kun je met wat je geleerd hebt tijdens de behandeling goed uit de voeten? Wanneer je medicijnen gebruikt is de huisarts degene die je hierbij begeleidt. Wij gaan in gesprek met je huisarts om te kijken welke medicijnen het beste bij je passen. Uiteraard gaat dit allemaal in overleg met jou.
Je kunt ook bij zelfregiecentra terecht voor een kopje koffie en een luisterend oor. Bij een zelfregiecentrum kun je terecht wanneer je meer grip op het leven wil krijgen en je daar hulp bij kunt gebruiken. In het centrum worden activiteiten georganiseerd en herstelcursussen gegeven. Ook kun je er terecht voor hulp bij praktische problemen of gewoon een goed gesprek.
Zelfregiecentra in de regio:
WelThuis is een initiatief van vrijwilligersorganisatie WerV. WelThuis zorgt ervoor dat cliënten positief de toekomst tegemoed gaan wanneer de (klinische) behandeling stopt. Tijdens de behandeling praten onze medewerkers met jou over wat jij denkt nodig te hebben in je thuissituatie. Dit kan over van alles gaan: hoe breng je de dag door, uitkering/financiën of bijvoorbeeld een maatje/vrijwilliger om leuke dingen mee te doen. Wanneer we geen antwoord hebben op je vraag, zorgen we dat we samen een antwoord vinden of sturen we je door naar iemand die je verder kan helpen.
Je kunt een afspraak maken (of een vraag stellen) via de website, via mail, door ons te bellen of door gewoonweg binnen te lopen op een inloopmoment op een van onze vestigingen in Zwolle, Deventer of Almelo. Iedereen is van harte welkom!
Almelo inloopmiddag
Woensdag van 13.15-16.00
Locatie Westerdok, ruimte 2C.031.
Zwolle inloopmiddagen
Maandag van 13.30-15.30
Locatie Grasdorpstraat, ruimte 1B.04 en de therapieruimte waar de vlag voor staat
Dinsdag van 13.30-15.30
Locatie Eerdelaan, ruimte 2.915.
Woensdag van 13.30-15.30
Locatie Burgemeester Roelenweg, ruimte 00.9
Deventer inloopmiddag
Donderdag van 13.30-15.30 Locatie Rielerenk, ruimte 0.043, groepsruimte 8
De ECT (elektroconvulsietherapie) heeft mij beter gemaakt, maar het zelfregiecentrum heeft ervoor gezorgd dat ik weer gelukkig ben. Het is een hele fijne plek. Ik verricht dankbaar werk en voor mijn sociale contacten is het helemaal geweldig.
-Karin Hagen-