Wat biedt het SCOS aan diagnostiek?
Het SCOS biedt diagnostiek aan via team BACS. Dit gaat meestal om een “second opinion”. Dit betekent dat er al eerder diagnostiek is gedaan, maar dat er toch nog onduidelijkheid is.
Soms kijken we ook naar welke ‘classificatie’ je hebt, bijvoorbeeld of je autisme of een andere stoornis hebt. Maar dit is niet de hoofdvraag. Iedereen is uniek en heeft eigen mogelijkheden en beperkingen. Een classificatie zegt maar weinig over jouw problemen. We willen samen met jou en je verwijzer kijken naar jouw verhaal en waarom jij problemen hebt. Zo kunnen we jou een persoonlijk advies geven.
Soms kan bij opname in één van de klinieken diagnostiek worden voorgesteld. Dit gaat vaak om een kleinere vraag, bijvoorbeeld of je naast autisme ook ADHD hebt.
Hoe ziet een diagnostisch traject eruit?
Het traject begint met een ‘afstemmingsgesprek’. Dit is een gesprek waarin jij, je verwijzer en liefst ook een naaste bespreken waar het onderzoek zich op moet richten. Jij hebt hierbij een belangrijke rol!
In de volgende twee tot vijf gesprekken gaat het verder over jouw problemen. Soms wordt iemand die jou sinds je kindertijd kent, gevraagd om mee te praten. Ook kan het zijn dat je een aantal vragenlijsten moet invullen. In het laatste gesprek krijg je de terugkoppeling van het onderzoek.
Klik hier voor een overzicht van de klantreis tijdens diagnostiek bij het BACS.
Hoe ziet de aanmeldprocedure eruit?
Je verwijzer moet een aanmeldformulier voor verwijzing naar het BACS invullen. Klik hier om naar de webpagina over aanmelden te gaan.