Het intakegesprek
Voordat je behandeling start, vindt er een intakegesprek plaats. We noemen dit gesprek ook wel het ‘eerste gesprek’. Het is fijn voor jou en voor ons als je een naaste meeneemt. Tijdens het gesprek bespreken we samen waar je last van hebt, wat er is gebeurd, waar je naartoe wilt en wat je daarvoor nodig hebt. Na het eerste gesprek stellen we samen een behandelplan op. Aanvullend onderzoek om de klachten beter te begrijpen kan onderdeel van dit plan zijn.
De behandeling
Als je in behandeling komt bij Team Angst & Stemming, gaan we samen op zoek naar de oorzaak van jouw klachten. Misschien heb je een ingrijpende gebeurtenis meegemaakt, zoals een overlijden of een heel stressvol voorval. Of je bent van nature al gevoelig voor depressie of angsten. Samen met je behandelaar leer je hier anders mee om te gaan, zodat je klachten snel verminderen.
Om ervoor te zorgen dat je in je dagelijks leven beter functioneert, kijken we goed welke behandeling het beste bij jou past. Samen met je behandelaar stel je een zorgplan op waarin afspraken worden vastgelegd.
Evidence based, blended en multidisiplinair
De behandelingen bij Team Angst & Stemming zijn blended, evidence-based en multidisciplinair. Blended wil zeggen dat we naast de fysieke bijeenkomsten (vaak) ook een online onderdeel aan de behandeling toevoegen. Zo halen we het maximale uit de behandeling. De behandelingen zijn zoveel mogelijk evidence-based. Dit betekent dat ze in wetenschappelijk onderzoek ook effectief zijn gebleken.
Tot slot worden de behandelingen multidisciplinair vormgegeven. Dit houdt in dat je in principe altijd door minimaal twee hulpverleners en door hulpverleners met verschillende professionele achtergronden wordt behandeld. Soms heb je meerdere keren per week een afspraak met deze hulpverleners.
Samen werken aan herstel
Wij proberen in onze behandelingen altijd de nieuwste professionele richtlijnen te volgen en jouw wensen mee te nemen. Beslissingen nemen we samen. Hierbij betrekken we ook graag jouw naasten. Uiteraard vinden wij ook een goede samenwerking met jou en jouw hulpverleners erg belangrijk.